پخت خورش و نکات مهم
انواع خورش ها یکی از لذیذترین قسمتهای غذای ایرانی است. اگه یه خورش خوشمزه و جاافتاده میخواید بهتره که خورش رو توی یک ظرف مسی با حرارت کم و یکنواخت بپزید. پیاز داغ خوب یک عامل دیگری است که در طعم خورش نقش بسزایی دارد. پیازی که میزان روغن آن کم باشد و طلایی و خوشرنگ باشد، زردچوبه را در پیاز کمی تفت بدهیم که بوی نامطبوع آن گرفته شود و خوشرنگ شود اگر خورشی است که نیاز به رب دارد همراه زردچوبه کمی تفت بخورد خیلی بهتر است.
در کل پیاز داغ باعث جاافتادن خورش میشود و اینکه بهتر است پیازها ریز خرد شوند تا دیده نشوند. گوشت خورش بهتر است کمی تفت داده شود تا منافذ آن بسته شود تا مزه خود را از دست ندهد. بهتر است در مرحله اضافه کردن آب، آب گرم اضافه کنیم آب داغ یا جوشیده باعث میشود گوشت دیرتر بپزد.
میزان آب مورد نیاز برای پخت را یکبار اضافه کنید پس ازاینکه جوش آمد حرارت زیر آن را کم کنید تا کم کم بپزد تا جا بیفتد. حالا جاافتادن خورش یعنی چی؟ یعنی تمام مواد خورش بپزد، آب آن کم شود و به روغن بیفتد یک خورش خوب و جاافتاده کم آب است. در خورش هایی که با گوشت مرغ پخته می شود بهتر است مرغ خرد شده استفاده شود و حتما با زعفران و در صورت نیاز رب تفت داده شود تا در انتهای پخت گوشت آن سفید نماند، و حتما قبل از پخت مزه دار شود.
طرز تهیه خورش هویج
این خورش را هم می توان با گوشت قرمز تهیه کرد و هم با گوشت مرغ. هویج را خلال کنید و با کمی زعفران و کره تفت دهید. در یک قابلمه پیازداغ فراوان درست کرده با کمی زردچوبه و زعفران و رب و گوشت تفت داده و آب اضافه کرده و اجازه می دهیم تا گوشت نیم پز شود. در این مرحله هویج تفت داده شده و آلوهایی که برای چاشنی خیس کرده ایم را داخل خورش می ریزیم، اجازه میدهیم خورش کاملا بپزد و جا بیفتد. نوش جان