پخت غذای دیابتی و نکات آن
در بیماری دیابت تغذیه نقش به سزایی دارد و رعایت یک سری نکات می تواند در روند کنترل آن بسیار تاثیرگزار است. بعضی از غذاها باعث افزایش قند خون می شوند و فقط غذاهایی که شیرین هستند و
قند دارند باعث بالا رفتن قندخون نمی شوند مثلا هیدراتهای کربن مثل نان و برنج هم در این امر موثر است.
دیابت یه بیماری بسیار جدی تلقی می شود. افراد دیابتی به منظور کنترل قند خون بهتر است روزانه شش وعده غذایی مصرف کنند سه وعده اصلی و سه میان وعده. در این وعده های غذایی بهتر است از غداهایی مثل سبزیجات خام، پخته یا کبابی، انواع سالاد، نوشیدنی های کم کالری، غلات کامل و غذاهای سرشار از فیبر و پروتئین حتما استفاده شود.
بعضی غذاها برای افراد دیابتی حکم سم را دارد مانند: شکلات، نوشابه،سیب زمینی سرخ کرده و در خوردن بعضی دیگر باید خیلی مراعات کرد. به طور مثال به جای استفاده از نان سفید از نان جو و غلات کامل و به جای لبنیات پرچرب از لبنیات کم چرب استفاده کنند. از چربی و غذاهای پرچرب و سرخ کرده نیز پرهیز کنند.
صبحانه دیابتی
اهمیت ندادن به وعده صبحانه میتواند به سلامتی هر کسی صدمه بزند به خصوص افراد دیابتی چه نوع یک چه نوع دو. البته تهیه یک صبحانه مغذی برای دیابتی ها هم کار ساده ای نیست. حالا من چند تا پیشنهاد بهتون میدم امیدوارم که به دردتون بخوره. خوردن یک صبحانه خوب کمک می کنه که صبح را با یک متابولیسم خوب شروع کنیم. مثلا یک لیوان شیر کم چرب با یک واحد میوه که خیلی شیرین نباشد بسیار عالی است اگر هم دوست دارید صبحانه کامل بخورید میتونید نان سبوس دار و پنیر کم چرب و کم نمک و به عنوان نوشیدنی میل کنید. تخم مرغ برای صبحانه بسیار عالی است، یک تخم مرغ را بشکنید به اندازه یک قاشق غذاخوری شیر، کمی پودر سیر، کمی فلفل به میزان خیلی کم پنیر کم چرب به آن اضافه کنید و 30 ثانیه در مایکروویو قرار دهید و ترجیحا با نانی که از غلات کامل تهیه شده میل کنید.